1-7 Mart Deprem Haftası
DEPREM
Ülkemizde tarih boyunca büyük acılara sebep olmuştur.
1-7 Mart, Deprem Haftası olarak kabul edilmiştir.

Depremlerde kayıpların bir daha yaşanmamasında,
kamu kurumlarının aldığı önlemler
vatandaşların alacağı tedbirler büyük önem taşımaktadır.

Bu nedenle AFAD,
Deprem Haftası'nda vatandaşları kendi hazırlıklarını yapmaları çağrısında bulunuyor.

#2022AfetTatbikatYılı ile birleşiyor.

Ülke genelindeki tüm okullarda eş zamanlı olarak"Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı"

4 Mart 2022 Cuma günü

⏰11.30'da gerçekleştirilecektir.

Ara

İstanbul Valiliğimizin Koordinesinde Kaymakamlığımız ve Türk Kızılay'ı iş birliğiyle;

Bakırköy Cumhuriyet Meydanında

️23-24-25-26 Aralık'ta

️09.00-20.00 saatleri arasında

''Kan Bağışı Kampanyası'' yapılacaktır.

Öğretmen ve Velilerimizi, bu eğitim döneminde de kan bağışlayarak hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacı ile gerçekleştirilen bu anlamlı kampanyaya desteklerinizi bekliyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ek-8 tablosunda yer alan "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası  " okullarda, 12-18 Aralık tarihleri arasında  kutlanır.

Okulumuzda da "31/08/2021 Tarihli Öğretmenler Kurulu" kararı ve "Eğitim Kurumu Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı" (Ek-7/A) gereği sınıflar düzeyinde sınıf öğretmeleri koordinesinde kutlanacaktır.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ek-8 tablosunda yer alan "Organ Bağışı ve Nakli Haftası " okullarda, 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanır.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ek-8 tablosunda yer alan "Hayvanları Koruma Günü " okullarda, 4 Ekim günü kutlanır.

Okulumuzda da "21/08/2021Tarihli Öğretmenler Kurulu" kararı ve "Eğitim Kurumu Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı" (Ek-7/A) gereği sınıflar düzeyinde, sınıf öğretmenleri koordinesinde hazırlanan programlar çerçevesinde kutlanacaktır.

Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize her ay yardımcı kaynak desteği sağlanacak.

Yardımcı kaynaklar; 2. sınıftan 12. sınıfa tüm seviyelerde her ayın ilk haftası yayımlanacak .

5 bin soruluk ilk paket,  öğrenci ve öğretmenlerimizin erişimine açıldı.

Aşağıdaki bağlantıdan kaynaklara erişebilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramınız ve Türk Silahli Kuvvetler Günü Kutlu Olsun.
Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos´ta başlayıp, 30 Ağustos´ta Dumlupınar´da Mustafa Kemal´in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi´ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.
Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir´de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve yurttaşlar, Ankara´da Anıtkabir´i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk´e, silah arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır.

Haz

Öğrencimiz Deniz Vatansever "Öğretmenim  çekirdeğinden   yaptığım portakal ağacım filiz verdi!.." diyerek mutluluğunu bizlerle paylaştı.Yiğit Emre Loş'un da limon çekirdeğinden yetiştirdiği fidanı sevgiyle büyüyor.

Haz

"YARIN ÇOK GEÇ 23 NİSAN'DA HAREKETE GEÇ  " yarışmasına katılan öğrencilerimiz madalyalarını aldılar.

Haz

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen "Telafide Ben De Varım" tanıtım programı kapsamında eğitim editör, yazar ve muhabirleriyle bir araya geldi. Fırsat adaletinin önemine vurgu yaparak bu anlamda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Selçuk; telafi programı kapsamında, tüm öğrenciler için yaz tatili kitabı çıkardıklarını ve bu kitabın 5,5 milyon çocuğa dağıtıldığını açıklayarak "110 ilçede 2,5 milyon çocuk belirledik. Bu 2,5 milyon çocuğa, diğer çocuklardan farklı olarak kaynak, eğitim, proje ve aktivite gibi konularda destek vereceğiz" diye konuştu.

Haz

Sunay öğretmenimiz besinleri sakalama yöntemlerini analatırken öğrencileri ile çilek reçeli yaptılar.

May

MEB yüzyüze eğitimle ilgili basın açıklaması yaptı.

May

Okulumuzda Veli Akademileri kapsamında Psikolojik Danışman Hasan Yıldız sosyal medya ve teknolojiyi bilinçli kullanma konulu seminer düzenleyecektir.

Orhan Kanpolat is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: 31 Mayıs Veli Akademileri

Time: This is a recurring meeting Meet anytime

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 841 2004 3781

Passcode: 1111

May

Sunay öğretmenimiz ve öğrencileri hem elektrik devresi yaptılar hemde sinema filmi tadında video hazırladılar.

May

Muhittin Üstündağ İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri Türkiye 'nin Kültürel Değerleri ni tanımak amacıylaTürkçe Çalışma kitabında tarifi bulunan Kayseri Mantısını yapıp afiyetle yediler.Biz hem eğleniyor hem öğreniyoruz.